directeur

“Laat wat je niet kunt, je niet verhinderen te doen wat je wél kunt” “Laat wat je niet kunt, je niet verhinderen te doen wat je wél kunt”

Yfke Kuiper

Sinds 1 augustus 2013 is Yfke Kuiper directeur van onze school.

Achtergrond

Yfke Kuiper heeft voor deze functie 17 jaar ervaring op een grote Montessorischool in Rotterdam. Eerst als bovenbouwleerkracht, later in de middenbouw. De laatste 2 jaar heeft zij zich als intern begeleider ingezet voor beter kwalitatief onderwijs. Daarnaast begeleidde en coachte zij leerkrachten. In 2012 heeft zij haar HBO-master studie afgerond op het gebied van onderwijsleidinggevende.

"Ik woon in Schiedam en fiets graag door het Midden-Delfland, alleen of met mijn man en dochter. Ook ben ik actief als secretaris van mijn wijkvereniging. Verder lees ik graag en veel.

Het beste uit ieder kind halen, dat is steeds de belangrijkste motivatie geweest in mijn onderwijsloopbaan. Samen met collega’s ervoor zorgen dat leerlingen van elkaar, met elkaar en naast elkaar kunnen leren, is de manier waarop ik dat graag doe. Het Montessorionderwijs is in mijn beleving de manier om de nieuwsgierigheid en leergierigheid van kinderen te prikkelen.

Voordat ik directeur werd, ben ik een aantal keer te gast geweest op de Delftse Montessorischool en daarbij trof mij vooral het feit dat het Kosmisch onderwijs zo goed zichtbaar is in de school, maar natuurlijk ook de architectuur van het gebouw en het schoolplein in combinatie met de tuin. Ook de rondleiding die ik kreeg van 2 enthousiaste bovenbouwleerlingen bevestigde bij mij de indruk dat dit een school is waar de leerlingen graag zijn en veel leren. Ik vond het goed om te zien dat in de peutergroep al gewerkt wordt met de Montessorimaterialen.

Kortom; ik zet mij in om samen met het team verder te bouwen aan de kwaliteit en de goede reputatie van de Delftse Montessorischool."

Gerelateerde artikelen (op tag)

Meer in deze categorie: Engelien de Bruin »
  • Kijk mee op school via Facebook en Twitter

    Kijk mee op school via Facebook en Twitter Via Facebook en Twitter komen allerlei interessante en leuke zaken van school naar voren. Wij zetten ons in om levendige actuele berichten voor u te verzorgen.Het is leuk om onze Facebookpagina regelmatig te bezoeken en alle items door te lezen.…
    Lees meer...
  • Kom woensdag kijken op onze open dag!

    Kom woensdag kijken op onze open dag! Wij houden onze open dag komende woensdag 12-03-14 van 9.00 tot 12.00 uur.Fijn als u ook komt kijken! Iedereen is van harte welkom, de hele school is volop in bedrijf en onze leerlingen leiden u rond om zo een goede…
    Lees meer...