In deze middenbouwgroep zijn de kinderen druk bezig om de planeten van ons zonnestelsel te vergelijken qua grootte met de zon. Alles draait om het ontstaan van de aarde in de middenbouw de afgelopen weken.
Los van een leuke Indonesische dansvoorstelling voor de hele school heeft de middenbouw in de gymzaal met kokosbladeren een kris gevouwen. Ook werd er gezongen en deden de kinderen klapspellen samen met de culturele groep: Hong Community.
Kinderen van de midden- en bovenbouw zijn druk in de weer bij de moestuin en kruidentuin. Er moet na zo'n lange zomervakantie een hoop worden gewied!
Wat hebben we weer genoten van onze jaarlijkse sportdag. Dit keer op de rugbyvereninging in Delft. Wie rent héél erg hard? Wie wint het potje? En het was heerlijk weer!
Crackers met smeerkaas en tuinkers en radijs van eigen oogst. En brandnetelsoep. Eerst de topjes geplukt en daarna tot soep verwerkt. Vanmiddag door de middenbouw in het zonnetje opgesmikkeld!
Onze middenbouwleerlingen hebben met wethouder Harpe van de gemeente Delft gezorgd voor een stukje extra groen in de Delftse spoorzone! Wij mochten een boom komen planten en van de feestelijkheden meegenieten.
Groep Zeegroen heeft ons uitgebreid over hun muizenvallenproject verteld. Zij begonnen een gesprek over verwondering. Allerlei onderwerpen passeerden de revue, o.a.: zouden dieren ook huilen? Met tranen? En ach, die arme muizen die in muizenvallen terecht komen...kan dat niet beter en vooral...
In groepGroen zetten kinderen die naar de w.c. willen een knuffelmuisje op hun tafel. Dan weet de juf dat dat kind naar de w.c. is. Er zijn er 2, want een meisje mag tegelijk met een jongen.  En wat is er leuker dan ook een beetje spelen met dat muisje! Soms verstoppen de kinderen het muisje...
  De voorstelling: Wat niemand weet, was een succes. Vol aandacht werd geluisterd en gekeken naar het verhaal naar het gelijknamige prentenboek van Tonke de Vries.....oh nee, niet ONZE Tonke maar: Tonke Dragt! Het verhaal werd verteld en...
Alle kinderen van onze midden- en bovenbouw genoten van een Mad Science Show! De kinderen kregen een scala aan spannende proefjes te zien. Proefjes met water, afwasmiddel en droogijs (Co2). Ook werd er een ei in een fles 'getoverd'....of was het te verklaren hoe dit kon...? 

Kalender

di 17 okt

Herfstvakantie

wo 18 okt

Herfstvakantie

do 19 okt

Herfstvakantie

vr 20 okt

Herfstvakantie

wo 25 okt

luizencontrole

do 26 okt

informatieochtend nieuwe ouders

vr 27 okt

leerlingenraad

vr 27 okt

OB: ouder/kind lunch

zo 29 okt

wintertijd

ma 06 nov

studiedag, alle kinderen vrij