Met het kralenmateriaal kunnen de kinderen het herhaald optellen bij vermenigvuldiging zeer inzichtelijk oefenen. Zo ook met de kralendecanoom.Het kralendecanoom is een doos met de kralenstaafjes 1 t/m 10. Ieder 55 x. Je leert er de tafels mee,maar ook de omkeringen, (4x5= 5x4) Je hoeft dus...
Onze kinderen kunnen dagelijks in de ochtend naar het documentatiecentrum. Hier vinden zij een scala aan informatieboeken en lekkere leesboeken.  
In deze middenbouwgroep zijn de kinderen druk bezig om de planeten van ons zonnestelsel te vergelijken qua grootte met de zon. Alles draait om het ontstaan van de aarde in de middenbouw de afgelopen weken.
Los van een leuke Indonesische dansvoorstelling voor de hele school heeft de middenbouw in de gymzaal met kokosbladeren een kris gevouwen. Ook werd er gezongen en deden de kinderen klapspellen samen met de culturele groep: Hong Community.
Kinderen van de midden- en bovenbouw zijn druk in de weer bij de moestuin en kruidentuin. Er moet na zo'n lange zomervakantie een hoop worden gewied!
Wat hebben we weer genoten van onze jaarlijkse sportdag. Dit keer op de rugbyvereninging in Delft. Wie rent héél erg hard? Wie wint het potje? En het was heerlijk weer!
Crackers met smeerkaas en tuinkers en radijs van eigen oogst. En brandnetelsoep. Eerst de topjes geplukt en daarna tot soep verwerkt. Vanmiddag door de middenbouw in het zonnetje opgesmikkeld!
Onze middenbouwleerlingen hebben met wethouder Harpe van de gemeente Delft gezorgd voor een stukje extra groen in de Delftse spoorzone! Wij mochten een boom komen planten en van de feestelijkheden meegenieten.
Groep Zeegroen heeft ons uitgebreid over hun muizenvallenproject verteld. Zij begonnen een gesprek over verwondering. Allerlei onderwerpen passeerden de revue, o.a.: zouden dieren ook huilen? Met tranen? En ach, die arme muizen die in muizenvallen terecht komen...kan dat niet beter en vooral...
In groepGroen zetten kinderen die naar de w.c. willen een knuffelmuisje op hun tafel. Dan weet de juf dat dat kind naar de w.c. is. Er zijn er 2, want een meisje mag tegelijk met een jongen.  En wat is er leuker dan ook een beetje spelen met dat muisje! Soms verstoppen de kinderen het muisje...

Kalender

do 21 dec

nieuwsbrief 3

do 21 dec

kerstdiner

vr 22 dec

iedereen 12.00 uur vrij

ma 25 dec

Kerstvakantie

di 26 dec

Kerstvakantie

wo 27 dec

Kerstvakantie

do 28 dec

Kerstvakantie

vr 29 dec

Kerstvakantie

za 30 dec

Kerstvakantie

zo 31 dec

Kerstvakantie