Rots en Water

Samen Rots en Water training, gezellig! "Waarom doen we dit eigenlijk?", kwam uitgebreid aan bod.

ROTS en WATER

zelfvertrouwen hebben doelgericht zijn

denken aan jezelf

zelfbeheersing hebben

weten wat je wilt

staan voor je mening

durven en doen 

aardig zijn

hulpvaardig zijn

denken aan een ander

contact maken

creatief zijn

flexibel zijn

kunnen luisteren  

 

Rots & Water is een psycho-fysieke sociale vaardigheidsheids-training. Deze training is geschikt voor zowel jongens als meisjes die sociale vaardigheden graag op een sportieve manier aan willen leren. Door het doen van oefeningen en spelletjes krijgen ze meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing. De rots staat daarbij voor stevigheid, op jezelf vertrouwen en je eigen weg durven kiezen. Dit kan je bijvoorbeeld helpen om om te gaan met groepsdruk. Het water leert kinderen meebewegen, open te staan voor de mening van anderen en zich te verplaatsen in de ander. Bij de waterhouding staan vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. De kinderen leren dit door met hun lichaam bezig te zijn, maar ook door te communiceren. Ze worden sterker en behendiger, leren omgaan met agressie en conflicten en krijgen meer controle over hun lichaam, emoties en gedachten. En het is vooral heel leuk om te doen!'

 

Hoe?

 

We trainen in sportieve kleren en op blote voeten. De leerkracht doet actief mee in de les. Het is een psycho-fysieke training. Dit betekent oefeningen doen; ervaringen opdoen waarbij voelen, denken en doen op elkaar worden aangesloten. Door te bewegen worden deze koppelingen in de hersenen gemaakt.

 

Je leeft in je lichaam. Als je lichaam rustig voelt, ben je ook rustig naar buiten toe. 

Lichaamstaal is 80% van de communicatie.

 

Er wordt gewerkt aan onder andere: stevig staan, focussen, opkomen voor jezelf, inzetten van houding, uitstraling en stemgebruik, eigen grenzen voelen en stellen, de grenzen van de ander herkennen en respecteren, betrouwbaar zijn en de ander versterken, jezelf verdedigen, jezelf ontspannen, samenwerken en omgaan met groepsdruk en stress. Dit in combinatie met het ontwikkelen van mentale en sociale vaardigheden.

 

Het resultaat is dat kinderen zich veiliger voelen en steviger in hun schoenen komen te staan. Ze kunnen verschillende (conflict)situaties beter het hoofd bieden en op de juiste manier reageren. De ene keer kunnen ze flexibel zijn als water. De andere keer kunnen ze zich stevig als een rots opstellen. Ze ontwikkelen betere communicatie vaardigheden en meer lichaamsbewustzijn. Hierdoor groeit ook hun emotioneel bewustzijn. Zo leren ze hun eigen gevoelens beter te begrijpen en onder woorden te brengen. Ook in de klas kunnen veranderingen merkbaar zijn, zoals: meer tolerantie en begrip voor elkaars eigenheid, beter kunnen samenwerken, voor je mening durven uitkomen, meer behulpzaamheid en minder pestgedrag.

 

Voor meer informatie: www.rotsenwater.nl

Kalender

do 20 dec

Nieuwsbrief 3

do 20 dec

Kerstdiner

vr 21 dec

Studiedag, alle kinderen vrij

ma 24 dec

Kerstvakantie

di 25 dec

Kerstvakantie

wo 26 dec

Kerstvakantie

do 27 dec

Kerstvakantie

vr 28 dec

Kerstvakantie

za 29 dec

Kerstvakantie

zo 30 dec

Kerstvakantie